onsdag..

.. och snart torsdag. klockan är 23.33, lite för mycket med andra ord, dessutom pluggar jag inte så då är det mindre ok. jaha vad har dagen beståt av? jo tentaplugg, yes ten points for sweden! har även träffat "tjejerna" och tuggat kycklingsallad och andra goa samtalsämnen.

måste berätta en rolig händelse från igår, lite motbjudande också faktiskt. i söndags när jag kom hem från tågresan hemifrån (?) skulle jag ge post till tjejen som bodde i min lägenhet innan mig, hon var här och hälsade på hos grannarna. det slutade ju med att vi babblade på i hundra år. hur trevliga som helst var dom, roligt, sen tänkte jag inte mer på det.
igår när jag satt o kollade på idol i min plugg-sunk-outfit knackar det på dörren, say what? ingen kan ju komma in utan att jag släpper in dom tänkte jag. självklart var det ju mina söta grannar. hej sa jag! de frågade om jag ville följa med och dricka te. dessa grannar är alltså ett par. jätteglad blev jag o tackade självklart ja! (skulle bara byta byxor, så jag fick det lghnummer jag skulle till och efter byxbytet stack jag) knackade då på lghnummret jag fick av grannarna. det öppnar en skitsnygg kille. jag bara "hej det är jag som är michaela, jag skulle komma hit, är du simon?" nej svarar han då, "du har kommit fel". say what, lite pinsamt. jag tjatar på och sedan kommer det ju fram att han hela tiden drivit med mig. jahapp kul första intryck, blåst tjej. jag gick in o där var ett till par, helmysigt var det. det kom en till tjej senare (simons flickvän), umgänget bestod bara av par men what ever liksom, kändes lite som vänner, ni vet tvserien! hur mysigt som helst var det, trångt och roligt med olika samtalsämnen med folk från runt om i sverige.
tror ni inte jag får sådant supermagknip från helvetet ni vet!?!?!? höll ju på att bajsa ner mig där i soffan. inte roligt när man nyss träffat personerna.... efter gurka en timme fick jag alltså ursäkta mig och säga att jag skulle upp tidigt när jag i själva verket var tvungen att springa (bokstavligen) till toaletten i min egen lägenhet. åh djup suck, hoppas jag iallfall gjorde ett hyffsat gott intryck :D jag är iallfall med i "cronquistsfamiljen" nu, där jag bor.



lite glad jag blev när jag gick in på "cronquistsfamiljen" och fick se detta, vilket måste varit efter jag pratat med moa första gången (moa är alltså min lgh förra hyresgäst):





tisdag

redan tisdag?! ångest på den. har tentamen som det så fint heter, på fredag, ångest på den också. vi har inga föreläsningar den här veckan då all tid tydligen ska gå till tentaplugg vilket är bra tycker jag, dock känns det inte tillräckligt iallafall. har en pause nu, ångest där också ;) mina ambitioner sjunker lite mellan jämna mellanrum, men då tänker jag på att jag måste bli klar med det och det plugget till den och den dagen, då blir jag stressad och då sätter jag fart igen. då brinner det i knutarna och det skapar tydligen någon slags konstgjord ambition.

min helg har iallafall varit jättebra, älskar att komma hem sådär när man inte bor där längre. det är bokstavligen som semester, man får pause från vardagen liksom. den här semestern innefattade ju fest på fredagen, som jag var såå taggad till. nog att jag var taggad men jag har nog aldrig varit så bakis som jag var på lördagen. nu vet jag att jag överlever ALLT. trots den totala bakfylla jag hade i lördags ser jag fram emot tentafesten som är efter tentan på fredag. holymoly, då blir det hårt! 

idag åker tilda till norge, sorgligt. jag vet inte när jag stöter på henne nästa gång.. men kul för henne.
annars då? de rullar på fint. har en superfinne på axeln, en "innefinne" som gör ont bara jag rör lillfingret.

torsdag

nej förfan jag sviker er inte, blir ett inlägg även idag dock lite senare...

jaha, reflektioner av dagen. vaknade och solen sken, fem sekunder senare regnade de, sen sken solen, ja ni vet. vädret var väldigt svårtolkat så huruvida jag skulle cykla till skolan imorse eller inte var ett dilemma. lucky me, så fick jag skjuts istället!

idag hade jag planer på att äta mat från min granne burger king, men bestämde mig för att göra egna hamburgare istället, vuxenpoäng ohja! sen kom nathalie förbi, hon färgade mitt hår, låt mig säga att det blev awe-wait for it-some!

imorgon åker jag som sagt till smålandet, ska bli kul! känns lite som semester? jag ska slå klackarna i taket! dessutom ska jag spendera mycket tid till mitt tentaplugg. hela nästa vecka, förutom 2 timmar på måndag är jag ledig. pluggpluggPLUGG, sen är det tentafest på fredagen. fan kommer dö, lär bli full efter en klunk cider efter en sån monstertenta. gött!

har haft en melodi på hjärnan nästan hela dagen, dock utan text och bara en liiiten snutt. suger ju, men blev inte irriterad förns nu på kvällen. jag bestämde mig för att ta reda på detta, ringde därför runt till ett knippe folk och nynnade för full fräs. tänkte först ringa till tilda, sen kom jag på att det inte var någon idé. ringde sen emmy, men hon svarar ju inte som vanligt (blinkblink), ringde sedan peppe som det visar sig satt på högtalaren (snäll kompis). tänkte först inte ringa anna för vill ju inte störa henne när hennes kärlek hälsar på, men blev ju tokig?! tro fan att hon satte den på första. "jessie j, who you are", heter låtfanet! lyssnar på den på youtube nu, den laddar, sen när var jag med om det sist? jävla mobila bredband. vill ha pappas bredband hemma ju? fix it!

onsdag

nu är jag hemma från skolan och i skrivande stund är klockan är 17.44. bör tilläggas att jag började klockan 8.00. och nu har jag tvättid till klockan 21.00. dessutom måste jag plugga och laga mat. livet på en pinne!

jaha något roligt från dagen? hmm ne. funderar på att börja jobba med nyproduktion istället för att mäkla. en fast ingångslön på 30 laxar är inte helt fel, istället för att kämpa med 100% provision. tänker man dock större kan ju 100% provision ge mer än 30 laxar, bara på en fastighet. o oftast säljer man ju mer än en fastighet per månad, men då tänker man JÄTTESTORT.. vad vet jag, tur jag har tid att fundera! dock är nästan varje gästföreläsare vi haft den här terminen mer eller mindre negativa till mäklaryrket, känns ju ok. tur att jag pluggar förmedling så jag kan bli vafan jag vill, blinkblink.  

måste tillägga att jag är riktigt nöjd med mina kompisar här nere, de är roliga! tänk er att leva med flera stycken johan glans typ? där emot går det inte att plugga med dessa, imorgon väntar quite zone i biblan på mig! dessutom åker jag hem på fredag och myser med saknade. är stört festsugen! nähe tvätten ropar mitt namn. på återseende!


tisdag

jahapp, då var terminens första skolk här. vilken diciplin michisen, bra jobbat! inte nog med det, när jag skulle cykla iväg från föreläsningen började det regna, ödet or what?

nu lagar jag mat, sån där färdiggjord blandning med rotfrukter. asgött! idag var det fest! sen ska jag plugga. yep. ger mig an liten kommersiella fastigheter som suger balle.

måndag

är den här bloggen påväg att bli en "vad jag har gjort idag blogg" fyfan, jag tror minsann det. alla mina principer går ju faktiskt emot detta.
idag är det måndag, jag satte mig på min fluffsadel klockan 07.30 o bikade till skolan. det var kallt och uppfriskandet. det börjar verkligen bli höst nu, awesome. jag som trodde att skåne skulle erbjuda varmt väder året om, men börjar inse att skåneland inte ligger så fasansfullt mycket närmare ekvatorn än vad småland gör. besvikelse.
idag har jag bjudit nathalie på hamburgare, gottgott. mitt golv tog nästan livet av henne, lite för halt tydligen, lite pinsamt. FY golvet, skäms på dig. brorsan tyckte att mitt golv såg vedevärdigt ut (men så är han också en golvnarcsisst), hm kanske borde byta ut det trots allt. MKB? snällaaa?
jag har även hunnit med att göra tonfisksallad, inte så enkelt som det låter om man inte har en konservöppnare. den gick tydligen sönder förra gången jag skulle öppna upp tonfiskkonserven. då inser ni hur mycket tonfisk jag käkar?
och nu visas tydligen "sveriges historia" på tv:n, shit jag har fått tillräckligt med historia, i form av arkitekturhistoria, för idag. men har jag så mycket mer att välja på? NEJ. alla mina fyra kanaler visar ju samma skit. överväger STARKT att införskaffa en såndan där dyr jävla box eller liknande. fan, tv-licensen är ju tillräcklig, den som jag trodde att jag skulle slippa undan tills igår, söndag, då de ringde på dolt nummer. fuck, jag föll rakt i fällan. på en SÖNDAG?! det är fan slag under bältet....

söndag

what a day!
nog att jag prisar cykeln men påvägen hem från anna ikv så stog det spön i backen. nästan. oavsett mängd regn är inte cykel något att rekomendera...  där emot behöver man inte betala 90 kr. i parkeringsavgift för en dag i skolan, det är bara att sätta cykeln där i stället, asnajs. i hopp om att ingen punkterar (skrev pungterar först, skrattar) den, vilket hände mig första veckan.. 
man kan inte få några parkeringsböter när man cyklar, vilket jag fick första helgen med bil i skåneland. två dessutom. om man inte har maximal otur och idioti i kroppen kan man inte heller backa på en annan bil när man cyklar, vilket jag också gjorde första helgen med bil här.
det jag där emot har fått höra är att man kan få böter om man cyklar full eller cyklar mot rött här i staden. det är ju häftigt! living on the edge!
NÄHEPP duscha lite då! skola imorgon. statistik står på schemat! klockan åtta imorgon. till tio. sen är jag ledig. woho!


it's time

hej gott folk! I'm back!
jag måste få ett slut på allt tjat från olika håll, min blogg är eftertraktad helt enkelt. inse det michaela, ställ upp då vafan! jaja, inte riktigt men förstår att ni vill ha a piece of me liksom.

ni ska få en kort samanfattning på mitt livsläge just nu, eftersom ni missat några veckor..
det går riktigt bra i malmö, jag trivs jättebra! jag älskar att kunna ta cykeln överallt och att vara framme inom tio minuter (förutom när man cyklar med anna). och JA jag cyklar nästan överallt (vilket jag blir retat för) förutom när jag ska ut o parta. jag har till och med lärt mig acceptera den konstanta stormen som infinner sig här i malmö, utan att överdriva!

jag har skaffat mig några riktigt goa kompisar här nere, alla bidrar med sina personligheter, alla tar sina roller i umgänget, precis som det ska vara. det härliga med kompisar från olika ställen är att man får umgås med folk man ALDRIG skulle umgåts med annars. dessutom träffar man nästan alltid en ny människa varje dag i klassen, spännande. vi är trots allt 108 personer i klassen.

på tal om klassen och skolan. det går bra. jag har tenta snart vilket är en aning oroväckande. hur ser en tenta ut? som ett prov i gymnasiet? hur är frågorna formullerade? jag räknar med att kugga på första tentan och ut ifrån det kan det ju bara bli bättre. livsfiliosfi på den. jag läser bla. arkitekturhistoria nu, vilket låter balla(rumpa på skånska)-tråkigt men jag finner det ganska intressant. det blir en livsstil. så fort man ser ett hus lägger man märke till kapitäl, spröjs, takfötter, socklar, you get the picture?

jag älskar att sätta mig i bibiloteket och plugga, sätta mig i en go fotölj vid en vägg av glas och titta ut över öresundet medans jag försöker fokusera på boken. jag älskar att gå o handla. jag älskar att diska när jag vill. till och med tvätta kan vara mysigt. på tal om husgöra. min mamma har varit här i helgen. vi har haft jättemysigt och det var JÄTTEJOBBIGT att säga hejdå nu. något jag aldrig kommer vänja mig vid...

JAHA, vet inte om jag kan kalla det en kort sammanfattning men en sammanfattning är det. på återseende!

RSS 2.0